Test - GTM

PRZEPISY

Soczysty stek wołowy, krwisty w środku i zarazem bardzo soczysty, jest marzeniem wszystkich smakoszy. Naszym celem jest, umożliwiać nabycie odpowiednich naczyń i narzędzi do przygotowania doskonałego nowoczesnego dania.


Krem ziemniaczany z kukurydzą

Krem ziemniaczany z kukurydzą

1 łyżka stołowa masła
50 ml oliwy z oliwek
45 ml śmietany
Kukurydza
0,5 kg ziemniaków
1 cebula
Mały bulion
Sól
suroviny

Sposób przygotowania

Posiekaj drobno cebulę i wrzuć ją do garnka na rozgrzane masło i oliwę (stosunek 1:1), tylko lekko ją podsmaż, a następnie dodaj pokrojone w małą kostkę ziemniaki, bulion oraz sól i gotuj. Następnie zagęść używając śmietany i wymieszaj. Na koniec dodaj kukurydzę (możesz dodać również inne warzywa)

Tip

Zamiast kukurydzy możesz użyć szpinak lub brokuły.