PRZEPISY

Soczysty stek wołowy, krwisty w środku i zarazem bardzo soczysty, jest marzeniem wszystkich smakoszy. Naszym celem jest, umożliwiać nabycie odpowiednich naczyń i narzędzi do przygotowania doskonałego nowoczesnego dania.


Omlet

Omlet

2 duże jaja
2 łyżki stołowe śmietany (100%)
Garść liści szpinaku
Garść drobno pokrojonej cebuli
Masło
Ziemniaki (podgotowane w skórkach)
Sól
suroviny

Sposób przygotowania

Lekko podsmaż cebulę na maśle. Ubij żółtka jaj ze śmietaną i polej nimi podsmażoną cebulę. Zaczekaj aż konsystencja stanie się nieco gęstsza i dodaj garść liści szpinaku. Omlet nie powinien być zupełnie sztywny. Upiecz ziemniaki na maśle i oliwie. Podawaj jako dodatek do dań.